10.11.2023 Манарино ще играе за титлата на Sofia Open 2023

SOFIA OPEN 2023

Адриан Манарино ще играе на финала на турнира по тенис за мъже Sofia Open 2023, който се провежда в “Арена София” в столицата, след като французинът се наложи с 6:2, 7:6(2) срещу играещия с неутрален статут руснак Павел Котов.

Манарино, който спечели в рамките на час и 27 минути, ще срещне за титлата британеца Джак Дрейпър, който се наложи с 6:3, 6:4 над германеца Ян-Ленард Щруф. Така на финала един срещу друг ще се изправят тенисисти, играещи с лява ръка.

35-годишният Манарино, който е поставен под номер 2 в схемата, има десет финала в кариерата си и е спечелил четири титли. Французинът обаче взе две от тях през този сезон – една в Астана и една в Нюпорт, който организира турнир в световния тур за предпоследен път. През 2022 Манарино спечели трофея в Уинстън-Салем, а през 2019 – в Хертогенбош.

Манарино започна силно в “Арена София”. Той записа пробиви в третия и петия гейм, след което сложи край на първата част с първото разиграване за сета. Във втория двамата отразиха по един шанс за брейк на съперника и стигнаха до тайбрек, в който Манарино направи цели пет мини-пробива и стигна до 7:2.

Манарино записа седем аса и 15 печеливши удара, допускайки само десет непредизвикани грешки. Така той спечели първия мач в кариерата си срещу 24-годишния Котов, който е на 80-о място в ранглистата на АТП.

Джак Дрейпър се класира за финала на Sofia Open 2023

21-годишният англичанин се наложи с 6:3, 6:4 над третия поставен Ян-Ленард Щруф (Германия) след 1:24 часа игра в “Арена София”. От началото на седмицата Дрейпър продължава да няма загубен сет! Неговият опонент във финала е втория поставен Адриан Манарино. Двубоят за трофея е в събота от 15:00 часа.

С победата днес Дрейпър стана най-младият представител на Великобритания, който достига до финал в Тура след Анди Мъри (2009 г., Маями).

Щруф първи стигна до пробив в срещата, взимайки ранен аванс за 2:1 гейма. Това беше и едва вторият път от началото на турнира, в който Дрейпър губи свой сервис гейм. Първият бе срещу Лоренцо Музети. 21-годишният англичанин обаче отговори подобаващо и записа серия от 4 последователни гейма, повеждайки с 5:2. Сервирайки за сета Дрейпър взе подаването си на 30 и след 36 минути игра поведе в резултата с 6:3.

В първите два гейма на втората част Щруф пропусна общо 5 точки за пробив, което се оказа фатално за него. Дрейпър търпеливо дочака своя момент, който дойде в седмия гейм. Проби за 4:3 и до края на срещата не позволи на Щруф да се върне в мача.

Манарино и Дрейпър не са се срещали в официален мач до този момент.

Подобни публикации

Leave a Comment